Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.

     Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Α.Σ ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ & ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ήταν παρών στην θεσμοθετημένη πλέον προπονητική ημερίδα προς τιμήν της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αυτή την φορά με συνδιοργανωτές τα αδελφοποιημένα σωματεία της Λέσχης BUDOKAN Κατερίνης και Α.Σ Δύναμης Κορώνειας.
   
     Όταν συνδιάζεις αθλητικές δράσεις και συγχρόνως περνάς στους μικρούς αθλητές κοινωνικά μηνύματα ιστορικού περιεχομένου, τότε έχεις καταφέρει να επιτύχεις μέσα από αυτά τα κοινωνικοαθλητικά δρώμενα ένα νέο μοντέλο πολύπλευρης δράσης.

     Την τελετή άνοιξε ο Πρόεδρος του Α.Σ ΚΑΡΑΤΕ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ & ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Τζίλιας Στέργιος, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς για την εκδήλωσή μας από τον Πρόεδρο και Γραμματέα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας όπως επίσης και από τον Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή και νυν Ευροβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρή Ζαγοράκη. 
Έγινε ιδιαίτερη ευχαριστήρια αναφορά στον Δήμαρχο αλλά και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Νέας Προποντίδας για την στήριξή τους όπως επίσης και στα Κέντρα Βιοεξέλιξης που στηρίζουν τις δράσεις των Συλλόγων μας και την ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητών μας.
     Με την παρουσία του μας τίμησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βαλιάνος Στέλιος όπου απένειμε εγκάρδιο χαιρετισμό δίνοντας κι αυτός με την σειρά του το δικό του μήνυμα για την ιστορικότητα της ημέρας. Ακολούθησε ο αγαπητός Δάσκαλος της Λέσχης  BUDOKAN Κατερίνης Σταύρος Σταυριανίδης όπου μας έβαλε στο κλίμα της ημέρας εξιστορώντας εκτός από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τον Μάϊο του 1919 και δικές του εμπειρίες όπως ακριβώς του της μετέφερε η οικογένειά του όταν ξεριζώθηκαν από την περιοχή του Πόντου.
     
      Η τελετή έκλεισε με τον καλύτερο και πιο συγκινητικό τρόπο. Όλοι οι αθλητές πιασμένοι χέρι - χέρι, δημιούργησαν έναν τεράστιο κύκλο γύρω από τα 3 τατάμι στα οποία είχαν σχηματίσει με τις ζώνες τους των αριθμό των 353.000 χιλιάδων  συμβολίζοντας έτσι τις αδικοχαμένες ψυχές που ακόμα ζητούν δικαίωση κρατώντας ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των χαμένων αδερφών μας.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου